Начало Автомобили Рекорден месец и ръст на продажбите на Mercedes-Benz с 20%

Рекорден месец и ръст на продажбите на Mercedes-Benz с 20%

58
0

С ръст от 20% и 116 790 продадени автомобила Mercedes-Benz постигна най-добрия месец юли досега и стартира успешно второто полугодие на годината. От началото на 2013-та са предадени на клиенти 811 227 автомобила (+8,1%). Големият ръст на продажбите през юли се дължи преди всичко на успеха на новата E-класа, както и на новото поколение компактни автомобили. През месеца особено голям ръст е отбелязан в САЩ, Китай и Русия. В Европа концернът отново увеличи продажбите и пазарните си дялове на почти всички европейски пазари.

След силно първо полугодие през юли отново отчитаме значителен възход. Новата E- класа постигна пълен успех, нашите компактни автомобили се радват на небивало досега търсене, а от средата на юли доставяме и нашата нова S-класа на клиенти в Европа. С този обновен моделен микс ще увеличим още продажбите си през второто полугодие – заяви Д-р Йоахим Шмид, член на ръководството на Mercedes-Benz леки автомобили и ръководител продажби и маркетинг. – Нашата цел е през тази година да увеличим продажбите на леки автомобили от марката Mercedes-Benz и да достигнем над 1,4 милиона продадени автомобила.“

През юли въпреки тежките пазарни условия Mercedes-Benz успя да увеличи още продажбите си в Европа (54 096 броя, +15,5%) и да разшири пазарните си дялове на почти всички пазари. Особено голямо беше търсенето на компактните автомобили със звездата в Европа, но и новата E-класа предизвика силни импулси през последния месец. Особено голям ръст през юли беше отбелязан във Великобритания (+15,4%), Белгия (+16,9%) и Турция (+192,1%). Дори на стагнирания немски пазар Mercedes-Benz регистрира ръст на продажбите през юли: с продадените 22 501 автомобила (+9,8%) и пазарен дял от 9,9 процента Mercedes-Benz отбелязва най-голям брой регистрирани автомобили от началото на годината сред производителите на премиум автомобили.

В САЩ марката със звездата с продадените през юли 23 648 автомобила (+22,5%) отново постигна рекорд по продажби и увеличи още пазарните си дялове. С това от началото на годината Mercedes-Benz е на първо място сред производителите на премиум автомобили в САЩ. В целия NAFTA-регион Mercedes-Benz отбеляза ръст от 10,9% от началото на годината.