Начало Други Рекордна победа за Ауди и заслужена радост

Рекордна победа за Ауди и заслужена радост

23
0

За девети път Ауди спечели легендарните 24 часа на Льо Ман, след като издръжливостта се оказа ключът към победата през 2010 г., а това бе една от най-силните черти на трите R15 TDI, пресекли заедно финала. Тройният триумф е четвърти за компанията от Инголщадт след 2000, 2002 и 2004 г.

– Всички в Ауди могат да се гордеят с този исторически успех. Издръжливост, ефективност и устойчивост са особено важни теми за автомобилните производители в наши дни. А това са точно областите, в които демонстрирахме колко сме силни днес – заяви председателят на Ауди Рупърт Щадлер. – Това бе едно от най-вълнуващите състезания в историята на Льо Ман, битка на живот и смърт. Тази тройна победа е най-ценната ни до момента, тъй като бе спечелена след най-оспорваната битка в историята на компанията ни. Благодаря и изразявам огромното си уважение на целия отбор. Те се представиха невероятно и бяха безгрешни. Пежо бяха невероятен съперник, който ни предизвика да дадем всичко от себе си. Изразяваме уважението си към тях заради това.

Шефът на Ауди Моторспорт доктор Волфганг Улрих изживя крайно напрегнати 24 часа и бе категоричен след финала, че се гордее невероятно много с хората си.