Начало Автомобили Рекордни резултати за Chevrolet в чест на юбилея

Рекордни резултати за Chevrolet в чест на юбилея

69
0
Chevrolet,sales

Няколко месеца преди да отбележи своя 100-годишен юбилей, основаната през месец ноември от швейцарския емигрант Луи Шевроле автомобилна компания отчете рекордни резултати за първото полугодие на 2011 г.
Продажбите на марката Chevrolet през първите шест месеца на 2011 година възлизат на 2,35 милиона автомобила, реализирани на 120 пазара в цял свят. Това е най-доброто като продажби полугодие в 100-годишната история на Chevrolet.
През първата половина на 2011 година са продадени 286 499 повече автомобила с папионка върху радиаторната решетка, в сравнение със същия период на 2010 година, което представлява ръст от 14%.
Chevrolet регистрира ръст в продажбите във всичките пет най-големи по обем за марката пазари, сред които:
Съединените щати, където продажбите бележат нарастване с 16%, следвайки девет последователни месеца на ръст в сравнение със същите периоди на предходната година.
Бразилия, където продажбите нарастват с 0,4 процента в сравнение с най-добрите в историята резултати, отбелязани през 2010 година.
Китай, на който пазар продажбите на компанията се покачиха с 15%, отбелязвайки най-доброто първо полугодие в историята.
Русия, където продажбите отбелязват ръст от 54 процента, а марката запазва престижното място на най-продаваната интернационална марка в страната.
Канада, където продажбите се увеличиха с 8 процента, изпреварвайки двойно общия темп на растеж на автомобилните продажби през последните 18 месеца.
Потенциалът за траен растеж на Chevrolet се илюстрира блестящо от резултатите на развиващите се пазари в Бразилия, Русия и Китай, които се нареждат сред петте най-големи по-обем пазари за марката. Обединената мощ на продажбите на Chevrolet в страните от групата „BRIC“ (Бразилия, Русия, Китай и Индия) е извън всяка конкуренция.
Голям принос за ръста на продажбите на марката Chevrolet в глобален мащаб имат новите модели – компактния Chevrolet Cruze, минимодела Spark, новите малки модели Aveo/Sonic и многофункционалния Orlando. Към всички тях скоро на световните пазари ще се присъединят изцяло новият модел от среден клас Chevrolet Malibu, както и компактният пикап Colorado, чиито продажби ще стартират по-късно през тази година.

За шестте месеца на 2011 година са продадени над 330 000 екземпляра от модела Cruze, отбелязвайки скок от 132% в сравнение със същия период на миналата година. От момента на своята премиера в началото на 2009 година, Chevrolet Cruze е регистрирал над 800 000 продажби и е на път да надмине границата от 1 млн. преди края на 2011 г.
Според Мери Бара, старши вицепрезидент, глобално продуктово развитие на GM, успехът на Cruze илюстрира невероятните възможности, разкриващи се тогава, когато се компаниите се вслушват в своите клиенти.
Chevrolet отбеляза продажби на повече от 220 000 малки автомобила Spark от момента на премиерата на модела през месец декември 2009 година.
Повече от 150,000 продажби регистрира компактният Aveo през първата половина на 2011, вкл. новият модел Aveo (който на някои пазари се нарича Sonic). От своето представяне през март тази година, новият Aveo/Sonic вече се продава в почти 30 държави.