Начало Автомобилни новини Renault Clio с престижна награда на конкурса Auto Plus

Renault Clio с престижна награда на конкурса Auto Plus

124
0
снимка: Рено

Макар и наскоро представено на Автомобилния салон в Женева, новото Renault CLIO спечели първата си награда. Моделът спечели вота на публиката, която го избра за най-добър сериен автомобил на Автомобилния салон в Женева на конкурса Auto Plus/RTL/Turbo Grand Prix.

Емблематичният градски автомобил на Groupe Renault спечели с мнозинство от 56% от гласовете в съревнование с други 8 модела, представени на Автомобилния салон.

Новото Renault CLIO отваря нова страница в историята, започнала през 1990 година. Почти 30 години по-късно CLIOе най-продаваният френски автомобил в световен план с 15 милиона продадени бройки. 2019 бележи началото на петото поколение на модела. C

LIO разчита на своя просторен и иновативен интериор, най-големи екрани в сегмента, съчетани с новата мултимедийна система Easy Link. Моделът е пионер за Renault и сегмента в много отношения. Новото Renault CLIO представя нова хибридна технология E-TECH. Както и усъвършенствани системи за помощ при шофиране (първа стъпка към автономната мобилност).

„Радваме се, че широката публика е ентусиазирана по отношение на дизайна на новото Renault CLIO. Интериорната революция е поразителна, като „умния кокпит“ се фокусира върху технологията, комфорта и простора за водача и всички пътници. CLIO е универсален автомобил и технологиите на борда му ще улеснят още повече ежедневието на нашите клиенти.“ Това заяви Антоан Генин, вицепрезидент, интериорен дизайн.