Начало Автомобили Renault EZ-ULTIMO: автономен автомобил за първокласно изживяване на мобилността

Renault EZ-ULTIMO: автономен автомобил за първокласно изживяване на мобилността

78
0

На Автомобилния салон в Париж Groupe Renault представи своя концептуален автономен автомобил EZ-ULTIMO – решение за автономна, електрическа, свързана и споделена мобилност, предлагащо първокласно изживяване при пътуване.

Наличен при поискване, за еднократно пътуване, за час или за ден, EZ-ULTIMO е предназначен за хората, търсещи специално изживяване чрез частно пътуване в града, висококачествено туристическо изживяване, или за фирмите, които искат да предложат първокласни транспортни услуги на своите клиенти.

„С промяната на тенденциите сред потребителите и с все по-голямото удоволствие, което хората изпитват от споделеното пътуване, ще възникне нова парадигма за мобилност. Въплъщение на тази революция, Renault EZ-ULTIMO предлага уникално, луксозно изживяване на борда на автономен автомобил, който може да бъде адаптиран в зависимост от доставчика на услугата“, каза Лорънс ван ден Акер, Старши вицепрезидент, Корпоративен дизайн.

„Вдъхновен от съвременната архитектура и напълно интегриран в бъдещите интелигентни градове, EZ-ULTIMO ще предоставя ексклузивно изживяване за всеки. С автономните, електрически и свързани автомобили ние навлизаме в нова, вълнуваща епоха на автомобилния дизайн.“ 

Атрактивен и изискан автономен автомобил, вдъхновен от френския стил 

Концепцията EZ-ULTIMO отваря нови хоризонти за дизайна на Renault. В автономния автомобил пътникът може да се наслади истински на пътуването в пространство, проектирано като частен салон, предлагащ целия комфорт и всички услуги, необходими за релаксация или концентрация.

Чрез своя дизайн EZ-ULTIMO въплъщава принципите за лесен живот на марката Renault. Приветстващ и удобен, автомобилът предлага широко отваряща се врата и въртяща се седалка за лесен достъп на пътниците. За уединено пътуване пътниците са защитени от външните погледи чрез леко прозрачни фасети в горната част на каросерията.

Изисканият интериор на EZ-ULTIMO отразява френската елегантност и е вдъхновен от живота. Изработен по поръчка, той е облицован с висококачествени материали като дърво, мрамор и кожа, позволявайки на пътниците да се наслаждават на луксозно и релаксиращо пространство.

Оборудван с технология за автономно управление от ниво 4, EZ-ULTIMO покрива широка гама приложения. Този роботизиран автомобил е свързан с инфраструктурата, може да се адаптира към градска среда, за движение по магистрала или за трансферни услуги по определени маршрути.

Преобразяване на живота на борда 

С постоянното развитие на мобилността със свързани и автономни автомобили Renault вярва, че клиентите ще търсят по-богато преживяване на борда, преоткривайки времето за пътуване в личен и професионален план. Разбирайки тази революция, Groupe Renault инвестира в Groupe Challenges и работи в сътрудничество с партньори върху Augmented Editorial Experience (AEX). AEX е реалистично всепоглъщащо преживяване, което съчетава персонализирано качествено съдържание, мултимедийни изживявания и мобилност – за да превърне времето за пътуване в познание и опит за бъдещите пътници на автомобили като EZ-ULTIMO. 

Трилогията от концептуални автомобили EZ

След EZ-GO с неговата визия за споделена мобилност и EZ-PRO, автономен автомобил за куриерски услуги, EZ-ULTIMO е третият концептуален автомобил от същата модулна платформа. Вдъхновена от амбицията да предложи устойчива мобилност за всички, тази трилогия от електрически, автономни и свързани концептуални автомобили илюстрира визията на Groupe Renault за споделената градска мобилност на бъдещето.