Начало Автомобили Renault Group е европейски лидер по отношение ниските нива на СО2 емисии

Renault Group е европейски лидер по отношение ниските нива на СО2 емисии

58
0

Renault Group се превърна в европейски лидер по отношение ниските нива на CO2 емисии, основаващи се на продажбите на пътнически автомобили през първата половина на 2013 г. Това класиране се дължи на обновяването на моделната гама, успеха на семейството двигатели Energy и ръста в продажбите на електромобили.

Renault Group излезе на първа позиция в Европа по отношение на ниските нива CO2 емисии, като средният показател от 115,9 г/км CO2 на автомобил (източник: AAA-DATA) се базира на продадените пътнически автомобили през първото полугодие на 2013-та. Компанията дължи това постижение на скорошното обновяване на моделната си гама, в която изпъкват пет модела, отделящи под 100 г/км емисии СO2 (Twingo, новото Clio, Captur, Megane и Dacia Sandero). В сектора на малките дизелови автомобили с пет места новото Clio Energy dCi 90 eco е лидер в класа с 83 г/км. Като цяло гамата на новото Renault Clio отделя 18,5 г/км CO2 емисии по-малко от предишното поколение на модела.

В същото време, Renault е номер 1 марка в Европа по отношение на електрическата мобилност, като продажбите на електрически автомобили също дават значим принос към ниското ниво на усреднените CO2 eмисии на групата. Като цяло, средното ниво на CO2 eмисии на километър, в цялата моделна гама на Renault Group, се е подобрило с близо 10 г през първото полугодие на 2013 спрямо 2012-та, спадайки от 125,5 на 115,9 г/км.

Тази позиция на пазарен лидер е доказателство, че комбинацията от нашата двигателна стратегия – с гамата ни двигатели Energy – и стратегията ни за електрическите автомобили, дава своите плодове. Благодарение на тези иновации, Renault Group постига и поддържа своята цел за осезаемо намаляване на екологичния отпечатък от своите дейности в дългосрочен план. В същото време тези подобрения са полезни както за планетата, така и за нашите клиенти – коментира директорът на департамент „Екологичен план“ в Renault Group Жан-Филип Хермин.