Начало Автомобили Renault Group и Google разширяват партньорството си

Renault Group и Google разширяват партньорството си

165
0
Renault Group и Google
Renault Group и Google разширяват партньорството си

Renault Group и Google обявяват разширено партньорство, насочено към проектиране и доставяне на дигиталната архитектура за „софтуерно дефиниран автомобил“ (SDV) и ускоряване на дигитализацията на Групата. Двете компании ще разработят набор от вградени и извънбордови софтуерни компоненти. Те ще са посветени на SDV. Ще увеличават синергията и употребите, свързани със стратегията „Преместване в облака“ на Групата.

Това сътрудничество в облачните изчисления започва през 2018 г. Днес се ускорява със създаването на Digital Twin. Това е виртуален близнак на автомобила, който ще включва най-модерните възможности за изкуствен интелект (AI) за по-лесно и непрекъснато интегриране на нови услуги в автомобила и създаването на нови бордови (услуги в автомобила) и извънбордови приложения. Групата ще трансформира целия си оперативен модел в облака за повече гъвкавост, по-добра производителност и по-висока рентабилност.

Нови иновации на борда на автомобила

Сътрудничеството включва вграден в автомобила софтуер за активиране на платформата „Софтуерно дефиниран автомобил“ и облачен софтуер за активиране на Digital Twin.

Това сътрудничество ще позволи на Renault Group да намали разходите. Освен това ще подобри ефективността, гъвкавостта и скоростта на разработките на автомобили. Ще увеличи и стойността за крайните потребители благодарение на непрекъснатите софтуерни иновации.

Renault Group ще разшири използването на технологията Google Cloud за SDV, за да управлява по-добре събирането на данни и анализите, сигурно и поверително, както и разработката на софтуер за автомобила

Това позволява първите случаи на употреба в разработката, като например:

  • Прогнозна поддръжка и по-добро откриване и отстраняване на повреди в почти реално време при необходимост.
  • Персонализирано изживяване на борда на автомобила (услуги в автомобила) за адаптиране към поведението на шофиране, често посещавани дестинации като зарядни станции за електримобили и други.
  • Застрахователни модели, базирани на действително използване и поведение при шофиране.

В комбинация с платформата „Софтуерно дефиниран автомобил“ и неговата платформа за данни за автомобили, Renault Group планира да наблюдава и анализира използването на автомобили за по-добро разбиране на нуждите и поведението на клиентите и за по-добри и силно персонализирани услуги според техните очаквания, в съответствие с приложимите норми за сигурност и поверителност.

Renault Group се превръща в технологична компания с Google Cloud

Renault Group разпознава предимствата на гъвкавостта и производителността след повече от четири години партньорство в облачните изчисления. Компанията регистрира милиард заснети дневно данни във всичките си производствени обекти. Записва се информация от свързани производствени линии, данни за веригата за доставки. Всичко се хоства и анализира на облака.

Групата днес назначава Google за свой предпочитан облачен партньор и възнамерява да използва иновациите си в машинното обучение и AI, постоянните си инвестиции в своята отворена и все по-устойчива инфраструктура и сигурния облачен подход.