Начало Автомобили Renault и Dongfeng планират джойнт венчър за $1,2 млрд.

Renault и Dongfeng планират джойнт венчър за $1,2 млрд.

81
0
завод,производство,Рено,фабрика

Renault и Dongfeng Motor Group планират джойнт венчър за $1,2 млрд. с годишно производство от 150 000 автомобила, включително спортни модели, ванове и т.н.

Информацията стана известна вследствие на изявление от страна на бюрото за защита на околната среда в Хубей, което проверява какъв ще е ефектът от ново съоръжение. Според бюрото джойнт венчърът ще е локализиран във Вухан – столица на провинция Хубей, където е базата на Dongfeng Motor. Китайската компания вече има общи предприятия с PSA Peugeot Citroen и Honda Motor.

Dongfeng Motor е вторият по големина китайски производител на автомобили. Нарежда се на втора позиция и по продажби след базираната в Шанхай SAIC Motor Corp. Компанията работи още с Nissan Motor и Kia Motors.

Според информация на други медии се очаква Dongfeng и Renault да стартират работа по джойнт венчъра през май тази година. Коментар от двете страни обаче засега няма.

За момента Renault е един от малкото автопроизводители без производствено съоръжение в Китай. Компанията може да използва вече създадените контакти на Nissan, които работят с Dongfeng от 2002 г.