Начало Автомобили Renault Kadjar е кросоувър със силата да съблазнява

Renault Kadjar е кросоувър със силата да съблазнява

59
0

Renault представи на автомобилния салон в Женева новия Kadjar, който от марката определят като кросоувър със силата да съблазнява. Автомобилът е от С-сегмента и дизайнът му се свързва със SUV, седаните и комби моделите. Компактните размери (4,45м дължина x 1,84м широчина) и ниската линия на покрива (1,60 м) акцентират динамичната му стойка.

Предната част излъчва впечатление за здравина. Начинът, по който хромираната лайстна продължава през фаровете, подобрява визуалното впечатление за широчина и допринася за мощния характер на Kadjar. Изваяните 17- и 19-инчови алуминиеви джанти са допълнително доказателство за силната индивидуалност на автомобила.

Плаващият, атлетичен силует на Kadjar се основава на мускулестите форми на неговите калници, докато динамиката на линиите му се акцентира от изпълнението на вратите, леко изваяните профили и издути калници.

„Със своя флуиден, атлетичен дизайн – който отбелязва пробив в традициите в сегмента – Renault Kadjar инжектира елемент на дух и емоция в света на кросоувърите”, отбеляза старши вицепрезидентът „Корпоративен дизайн” Лоранс ван ден Акер.

Просветът от 190 мм на KADJAR веднага дава яснота за възможността на модела да излезе извън отъпкания път.

Структурираната форма на радиаторната решетка подсилва настоятелния характер, изразяван от предницата, докато предните и задните защитни скари – характерни за SUV моделите – подчертават приключенския темперамент на KADJAR.

Долните защитни лайстни на вратите служат като ефикасен щит, като едновременно с това допринасят за солидния изглед на автомобила.

Черните вежди на калницитеформират разширение на долната част на купето и осигуряват друга индикация за склонността на KADJAR към приключенията и бягството от тълпата, същото правят и анодираните алуминиеви релси на покрива, които добавят към динамичното излъчване на модела.

Качеството на интериора на Kadjar е видимо от неговата прецизна изработка. Той излъчва уникално стилна смес от комфорт и изисканост. Приборното табло попада естествено в зрителното поле на водача и допринася към удоволствието, което шофьорът изпитва зад волана.

Хоризонталните линии в дизайна на арматурното табло подчертават широчината на купето. Това впечатление се подсилва допълнително чрез разширяването на тези линии напречно към вратите. Приборното табло и вентилационните отвори са акцентирани от тънка, елегантна хромирана лайстна. Централната конзола е украсена с две ивици на арматурното табло. Големите дръжки на двете врати и от дясната страна на централната конзола са знак за кросоувър родословието на автомобила. Дръзкият, експресивен дизайн на скоростния лост допринасят за спортното усещане на интериора.

Многофункционалността на Kadjar отговаря на нуждите на семействата, благодарение на своя практичен, модуларен дизайн, докато модерните възможности за свързаност позволяват на водача да персонализира своята обкръжаваща атмосфера.

Kadjar предлага избор от Energy двигатели с намален работен обем. Всички мотори в гамата са оборудвани със Stop&Start и система за възстановяване на енергията при намаляване на скоростта.

Тези агрегати включват последните технологии в областта на намаляване на триенето(маслена помпа с променлив обем, топлинно управление, иновативно обработване на повърхността). Последното поколение системи за впръскване на горивото – свързани с нискоинерционни турбо компресори – водят до нива на динамика и ефективност, които застават срещу най-добрите на пазара.

Най-продаваният Energy dCi 110 на Renault-Nissan Alliance позиционира KADJAR на върха на сегмента по отношение на eмисиите (CO2 eмисии: 99 г/км) и комбиниран NEDC цикъл разход на гориво (3,8 л/100 км).

За пръв път двигателят Energy dCi 110 интегрира стоманени бутала, които намаляват триенето. Tова води до 3% намаление на CO2 емисиите при NEDC-хомологиран цикъл.

Свързан с 6-степенна механична скоростна кутия, Energy dCi 110 се предлага в комбинация и с 6-степенна автоматична EDC трансмисия. Tази версия предлага подобни нива на разход на гориво и емисии, като тези на механичната версия, но изваждайки на преден план комфорта и отзивчивостта на скоростната кутия с двоен съединител.

Двигателят Energy dCi 130 – предлагащ се за версиите с две или четири задвижващи колела на KADJAR разчита на технологии, родени от опита на Renault във Формула 1. Благодарение на намаляването на работния обем, този 16-клапанов дизелов мотор генерира максимална мощност от 96kW (130 к.с.). Той е куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия.

С цел да отговаря на Euro 6b нормите, касаещи емисиите, тези двигатели са снабдени с NOx Trap и филтър за твърди частици.

По отношение на бензиновите двигатели, гамата на KADJAR предлага двигателя Energy TCe 130, куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия.

Генериращ 130 к.с. при 5500 об/мин. и 205 Нм при 2000 об/мин., този 1,2-литров турбо бензинов двигател предлага производителността на атмосферен 2,0-литров двигател. По силата на своята технология за директно впръскване на горивото и вграден колектор, той генерира висок въртящ момент при ниски обoроти. Директното впръскване на горивото също подобрява горенето, което от своя страна допринася за снижаване на разхода на гориво и CO2 eмисиите.

Kadjar предлага и „Renault Driving eco2“ eко функции за шофиране, които подпомагат водача да адаптира стила си на шофиране към по-икономичен и екологичен.