Начало Автомобили Renault на пловдивския панаир 2013

Renault на пловдивския панаир 2013

42
0
Renault Clio Grandtour

Renault ще покаже предпремиерно Clio Grandtour, комби версията на Renault Clio, по време на тазгозишния пловдивски панаир. Други вълнуващи експонати, които ще очакват посетителите са: 100% електрическите Twizy и Kangoo Z.E., кросоувърът Captur и Master пътнически бус. Изложението ще се проведе от 30 септември до 5 октомври на територията на Пловдивския панаир.

В рамките на изложението Renault дава подарък Renault КАСКО за първата година след регистрация на автомобила. Промоционалното предложение е валидно за всички модели Renault, независимо дали договорът е кешов или лизингов.

 

Иновативното Renault Clio Grandtour прави нова крачка напред в територията на спортните комби модели, показвайки атрактивен дизайн, вдъхновен от топ моделите в гамата на Renault.

Атлетичната форма на каросерията съдържа цялата функционалност и модулност, очаквана от комбитата в сегмент В. Просторният багажник с обем 443 dm3 VDA може да се увеличи до цели 1380 dm3, сгъвайки делимата в съотношение 1/3 – 2/3 задна седалка-пейка. Когато предната пътническа седалка е сгъната и образува равен под, новото Renault Clio Grandtour предлага несравнимите 2,48 метра дължина за товарене, измерени от вратата на багажника до жабката.

Новото Renault Clio Grandtour предлага всички качества на Clio хечбек: комфорт, безопасност, модернизъм – характеристики, достойни за по-високите сегменти.

Новото Clio Grandtour е оборудвано с двигатели от последно поколение, включително 3-цилиндровият бензинов Energy TCe 90 и дизеловият Energy dCi 90, който изразходва само 3,2 л/100 км и е на едно ниво с хибридите, стане ли въпрос за емисии СО2, отделяйки едва 83 г/км.

Обновената двигателна гама се допълва от появата на EDC трансмисия с двоен съединител, която се предлага с двигателя dCi 90.

 

Сред най-интересните експонати отново ще е Renault Twizy – автомобил, който бележи началото на електрическата революция с напълно новаторски дизайн, забавен и същевременно смел, открит и вдъхващ нова сила. Проектиран като ултра-мобилно превозно средство, този нахален новак е на път да разтърси автомобилния свят! Всички големи градове имат проблеми със задръствания и Twizy се откроява като оптимално градско решение за мобилност.

Twizy е невероятен НДО (Неидентифициран движещ се обект), разработен от Renault Sport Technologies. Той носи на градските жители изключително ново решение за мобилност – за един или двама човека. Благодарение на своите ултра компактни размери (дължина 2.34 м/широчина 1.24 м) и много нисък център на тежестта, Twizy се промъква в най-тесните пространства и може да паркира върху изключително малка площ. Отнема му едва шест секунди за да ускори от 0 до 45 км/ч (същата динамика като на 125-кубиков скутер на дистанция от 50 метра).

Подобно на цялата гама на Kangoo Express, новото Kangoo Z.E. идва с новата предна визия, характерна за новата дизайнерска идентичност на марката. Наблегнато е по-силно на визуално разграничение между електрическата и версиите с конвенционален двигател. Например, новото Kangoo Z.E. е с подчертана в син цвят емблема и сини декоративни разширения на задните светлини, както и с нови черни маски на фаровете.

В същото време е запазена отличната функционалност, големия обем на товарене и товароносимостта, които са еквиваленти на версиите на автомобила, разполагащи с двигател с вътрешно горене.

Clio е един от най-продаваните модели на Renault в историята на марката, а моделът има три поколения, общо почти 12 милиона продадени автомобили от дебюта му до днес – истински пазарен еталон. Новото Clio печели клиентите с атрактивната комбинация от емоция и високо качество. Renault Clio демонстрира и новата дизайнерска идентичност на Renault, която акцентира на семпли, топли и чувствени линии.

Моделът осигурява и високо ниво на комфорт и оборудване за безопасност в цялата гама, както и достъпни възможности за персонализация – нови за моделната гама на Renault.

Новото Clio се отличава с отлично поведение на пътя и комфорт при пътуване, а моделът се задвижва от гама двигатели, които служат за пример по отношение на разхода на гориво и на CO2 емисии. В гамата влиза и дизелов двигател, който се отличава с невероятния среден разход от едва 3,6 литра на 100 километра и емисии в размер на 93 грама CO2 на километър.

Captur е новият градски кросоувър от Renault. Неговите плавни линии подчертават отличителните му черти, докато големите колела, щедрият пътен просвет, широки следи и рязко скосено челно стъкло формират уникална смес от MPV, SUV и хечбек, замислена и реализирана от Renault. Renault Captur пасва перфектно и на обширната програма за персонализиране. С многото възможности за персонализация – двуцветен екстериор, светли и тъмни интериорни цветове, тапицерии и графични мотиви, Captur ще допадне на особено широк спектър от вкусове и желания.

Три години след дебюта на модела, Renault с гордост представя новoто Renault Fluence. По-модерен от всякога, последната версия на Fluence продължава да предлага комфорта и просторния интериор на предшественика си, но поставя ударението върху модерния и динамичен дизайн, технологията и качествената изработка. С дължина от 4 622 мм, колесна база 2 702 мм, височина 1 479 мм и широчина от 1 809 мм, балансираните, щедри пропорции на новия Fluence го позиционират като солиден седан в С-сегмент. Със своите плавни и модерни линии, той разчита на чисто новата, по-динамична предна визия, базирана на новата идентичност на марката. От вътре, интериорът продължава основните теми от предишната версия, но предлага много по-качествена изработка и високотехнологична среда.