Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено не планира да назначава заместник на Васьор

Рено не планира да назначава заместник на Васьор

37
0

Екипът на Рено не планира да назначава заместник на напусналия спортен директор Фредерик Васьор. Това заяви управляващия директор на френския тим Сирил Абитебул. Преди два дни французинът обяви, че се оттегля от поста си с незабавен ефект, като за причина изтъкна различията във вижданията за бъдещето на тима с останалите управляващи.

„Доколкото съм наясно, няма да слагаме човек на мястото на Фред на позицията спортен директор, заяви Абитебул по време на събитие на Инфинити на годишното шоу на Аутоспорт. – Не се чувстваме шокирани или отслабени от новината. Това бе нещо, което бе дискутирано подробно с него.

Опитахме се да продължим да работим, но в един момент от преговорите бе очевидно, че нещата няма да се получат. Затова трябваше да вземем решение и да продължим. Ако усещаме, че сме станали по-слаби или правим крачка назад поради факта, че нямаме спортен шеф на тима, ще вземем мерки. Но не мисля, че в момента това е необходимо.”

Понастоящем в тима тече преструктуриране в базата за двигателите във Вири и в другата фабрика в Енстън, където се наемат нови служители. И то е достигнало до ниво, позволяващо на Абитебул да присъства на всяко състезание тази година. Така той реално ще може да изпълнява ролята на шеф на отбора. Така той ще поеме някои от отговорностите на Васьор.

Киарон Пилбийм, който се завърна в Рено след престой в Макларън, пък ще споделя задълженията на инженер по операциите на пистата с Алан Перман (директор по операциите на трасето). Това ще позволи на последният да работи повече с пилотите.