Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще има изцяло нов двигател за 2019 г.

Рено ще има изцяло нов двигател за 2019 г.

180
0

Рено ще конструира изцяло нов двигателя за 2019 година в стремежа си да настигне Мерцедес и Ферари по отношение на качествата си на задвижващата система.

През тази година френският концерн отново изостава сериозно в мощността спрямо лидерите, като се смята, че изоставането е над 50 конски сили дори с последната спецификация С.

С най-новата версия на мотора си дори Хонда изглежда изпревари Рено. Последната спецификация на японците дебютира на Сузука в последния кръг от сезона и показа обещаващи резултати в болидите на Торо Росо. От следващия сезон с Хонда ще са и колите на Ред Бул.

Очакваше се Рено да използва сегашната си спецификация C като база за агрегата за 2019 г., но сега управляващият директор на тима Сирил Абитебул заяви, че двигателят за следващия сезон ще бъде изцяло нов.

„Това ще е нов двигател, каза Абитебул относно плановете за 2019 г. – Една от причините за това е, че сме ограничени от структурата на сегашния ни мотор. Затова и представянето на последната ни спецификация С не е достатъчно добро.

Затова почти всичко по агрегата за следващия сезон ще бъде ново. Не само по отношение на хибридните системи, защото там можем да извлечем само малко като мощност и представяне, но и по двигателя с вътрешно горене.“

Според Абитебул 2 компонента от задвижващата система са били проблемни за Рено този сезон. – турбокомпресорът и MGU-K. С последната версия на MGU-K Сирил твърди, че проблеми не е имало, както и с най-новата на турбото. И това е окуражаващо за свършената работа в тима.