Начало Автомобили Renault пусна поточна линия за New Trafic

Renault пусна поточна линия за New Trafic

414
0
Renault,завод,съоръжение,фабрика

Renault пусна поточна линия за New Trafic в завода си в Сандувил. От второто тримесечие на 2016 г. там ще се произвежда и модел на Fiat на същата платформа като New Trafic.

Фабриката в Сандувил, която тази година отбелязва 50 години от откриването си през 1964 г., за първи път ще произвежда такъв тип автомобил. Инвестицията в поточната линия възлиза на 230 милиона евро, като проектът бе изпълнен за три години. В съоръжението ще продължат да се правят Laguna и Espace, докато не бъдат заменени.

Renault сключи през юли споразумение с Fiat Chrysler за развитие и производство на модел, базиран на платформата на Trafic. Планираното количество е 100 000 коли, като работата трябва да започне от април 2016 г. Самият модел ще бъде разработен от Fiat, ще има свои уникални и отличителни характеристики и ще бъде лансиран като Fiat Professional.

Френският бранд и лидер в сегмента на лекотоварните автомобили в Европа за 16-та поредна година. Компанията бе с дял от 14,5% в края на 2013 г. До края на август тази година глобалните продажби на Renault в тази категория бележат увеличение от 5,7%.

– Трансформацията на завода в Сандувил и новото споразумение с Fiat са ключови за растежа в сегмента на лекотоварните автомобили. Съоръжението ще достигне най-високо ниво на качество и представяне – заяви главният изпълнителен директор на Renault Group Карлос Гон в речта си по случай официалното откриване на линията.