Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено няма да има извинение, ако не е в средата на колоната

Рено няма да има извинение, ако не е в средата на колоната

51
0
Сирил Абитебул

Рено няма да има извинение, ако не е сред отборите в средата колоната през 2017 г. Това заяви управляващият директор на тима в F1 Сирил Абитебул. Френската компания се завърна в спорта през 2016 г., след като закупи тима на Лотус в края на 2015 г. Заради липсата на време за подготовка обаче колата за 2016 г. беше неконкурентноспособна. Логично тимът успя да спечели само 8 точки и завърши на 9-о място при конструкторите. За тази година обаче целите на отбора са доста по-високи.

„Сега имаме нови правила и според мен е по-добре, защото нямаме извинение, ако не сме на нивото на отборите в средата на колоната на старта на сезона, заяви Абитебул. – Но да се борим срещу водещите отбори ще ни трябва известно време. Трябва да инвестираме в инфраструктурата, защото другите отбори продължават да се отдалечават. Те се развиват по-бързо от нас.”

За новия сезон се очаква повече и от задвижващата система на Рено. По думите на техническия директор на Рено Боб Бел прогресът за последната година се дължи на новия подход, който в тима са използвали при работата по агрегата във фабриката във Вири-Шатийон. И това ще продължи и през 2017 г.

„Сега в отдела по моторите са много по-дисциплинирани и взискателни в обясненията какви ще са промените по двигателя и какво ще донесат те на пистата, обясни Бел. – Понякога вкарваш подобрения по мотора, които да го направят по-бърз на динотестовете, но след като го поставиш в колата, виждаш, че има загуби по отношение на шасито. Това не трябва да се случва.”