Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено няма да сменя Палмър за старта в Унгария

Рено няма да сменя Палмър за старта в Унгария

123
0

Рено няма да заменя Джолион Палмър с друг пилот за Гран при на Унгария. Това обяви управляващият директор на френския тим Сирил Абитебул.

В уикенда за Гран при на Великобритания се появиха информации в немски медии, че Палмър ще бъде заменен от Карлос Сайнц още за старта на Хунгароринг в края на този месец.

Испанецът вече заяви, че няма желание да остава в Торо Росо и следващия сезон. Абитебул обаче заяви, че тези информации не са верни и Джолион няма да бъде заменян за старта в Унгария. От началото на сезона Палмър няма спечелена нито една точка, докато съотборникът му Хюлкенберг има 26 т.

„Отхвърлям напълно спекулациите, че той ще бъде сменен за Будапеща, каза Абитебул пред motorsport.com. – Няма нищо вярно в тях и аз казах това директно на Джолион още преди старта в неделя. Исках да прочистя ума му от тези информации преди състезанието.“ В него Палмър отпадна заради загуба на хидравлично налягане.

„Изключително много съжаляваме за случилото се с Джолион, каза още Абитебул. – Гледайки състезанието на Нико, Палмър щеше да има възможността да бъде в зоната на точките. Извиняваме са на Джо за случилото се. Той знае, че има нашата подкрепа.“