Начало Автомобили Renault в Париж – Zoe вече изминава 400 км, TREZOR бележи нов...

Renault в Париж – Zoe вече изминава 400 км, TREZOR бележи нов етап в развитието

34
0

Главният изпълнителен директор и председател на групата Renault Карлос Гон днес оповести, че Renault ZOE може да бъде закупено веднага с новата батерия за нулеви емисии Z.E. 40, която позволява да се изминат 400 км по NEDC (реален пробег от 300 км в градски или извънградски райони) с еднократно зареждане.

“Този месец Renault продаде над 100 000 електрически автомобила. Renault Zoe може вече да измине до 400 км без презареждане. Продължаваме да насочваме усилията си там, където нововъведенията имат най-голямо значение за клиентите на Renault. За нас и за потребителите на Zoe най-важно да направим така, че изборът на електрически автомобил да стане още по-лесен, да има нови възможности за свързаност, които да направят още по-добро изживяването от шофирането”,каза Гон.

Той направи представяне пред изцяло обновената гама автомобили на Renault, които бяха показани за първи път заедно на Автомобилното изложение в Париж. Новият KOLEOS INITIALE PARIS, луксозният SUV на Renault, беше представен в Европа днес за първи път, което е достоен завършек в продуктовата „офанзива“ на групата Renault: само през последните 4 години Renault пусна на пазара 4 електрически автомобила, 15 обновени модела и 11 изцяло нови модела. Компанията се радва на рекордни финансови резултати през последните 18 месеца, които се дължат в известна степен на множеството нови продукти, инвестициите в производство, успешното сътрудничество между Renault и Nissan, и разрастването на бизнеса на компанията в света.

Старши вицепрезидентът на Корпоративен дизайн, г-н Лорaнс ван ден Акер, представи и новата концептуална кола, TREZOR, която показва визията на компанията за дизайна на следващото поколение модели на Renault.

ZOE „вдига летвата“ при всички масови алектрически автомобили, произведени досега

Пионер в прилагането на концепцията за придвижване само с електрически автомобили и номер едно в продажбите на електромобили в Европа, Renault обогатява програмата си за нововъведения и ускорява реализацията на своята стратегия за нулеви въглеродни емисии.

Оборудван с нова батерия, Renault Zoe сега предоставя рекордния пробег от 400 км по NEDC, който е два пъти по-голям от пробега на първия подобен модел електрически автомобил, пуснат на пазара, и най-дългият пробег сред всички традиционни електрически автомобили, налични в момента.

Новост е не само по-дългият пробег, собствениците на Zoe могат да се възползват от най-разнообразни нови услуги за свързаност.

Нови възможности за свързаност

Z.E. Trip: това решение помага на водача на автомобила да открие всички обществени зарядни станции в навигационната система R-LINK (в Европа)

Z.E. Pass: позволява използването на повечето зарядни станции, независимо от техния оператор. Това решение осигурява и по-лесен начин на разплащане чрез използването на смартфони.

Приложението Z.E. за смартфон: навигация „от врата – до врата“, което ще бъде пуснато на пазара в началото на 2017 г.

Повече нива на оборудване и повече характеристики

ZOE Edition One / Bose: нова версия, предлагаща ексклузивни характеристики

Renault лансира нова версия на ZOE, насочена към клиентите, търсещи ексклузивни характеристики.

Тя се откроява най-вече чрез своя премиум кожен салон, отопляеми предни седалки и аудио система BOSE®. Новата версия е лансирана като лимитирана серия Edition One във Франция, докато на останалите европейски пазари тя се класифицира като ниво на оборудване Bose.

ZOE Edition One / Bose е налично с ексклузивната боя Yttrium Grey.

Zoe, оборудван с новата батерия, се произвежда в завода на Renault във Флинс, Франция.

Новото Renault KOLEOS INITIALE PARIS

Новото Renault KOLEOS, версия INITIALE PARIS, направи своя дебют днес на автомобилното изложение в Париж. Новият KOLEOS е истински SUV от сегмент D, с прибран, стегнат дизайн, с 4х4, висока проходимост и просвет от 210 мм, фин и удобен интериор, просторно купе. Новото Renault KOLEOS съчетава най-доброто, което Renault може да предложи по отношение на комфорта на пътя, услугите и дизайна със стилните интериорни елементи, които безпогрешно се свързват с подписа INITIALE PARIS.

В Европа автомобилите тип SUV се превръщат в най-важния пазарен сегмент: през 2015 г. техният пазарен дял достига до 24%, в сравнение с 10-процентен дял през 2010 г.

Renault KOLEOS INITIALE PARIS ще бъде пуснат за продажба в Европа в средата на 2017 година.

Концептуалната кола символизира френски дизайн и лесен живот

TREZOR бележи началото на нов етап в развитието на марката, който използва езика на дизайна и новите технологии, за да покаже какво би могло да се очаква от следващите модели на Renault. Топлото излъчване и характеристиките с основен фокус – удобството символизират както представата за мобилността в бъдеще, така и динамичната страст, с която се свързва този автомобил. Стилът е топъл и чувствен, преобладаващият цвят е червеният, акцентира се върху материали с високо качество, включително дърво и кожа, една смесица от майсторство, нови технологии и истински френски дизайн. Вътрешността на автомобила подсказва, че бъдещите интериори ще бъдат още по-лъскави и шик.

Сред характеристиките, които улесняват живота на шофьорите, са екраните с ултра висока разделителна способност, разпознаваемостта на смартфона и свързаността с него, както и възможността за индивидуален touch-screen интерфейс.

Концептуалният, изцяло електрически модел TREZOR на Renault използва наученото от практиката от e.dams Renault, за да се съсредоточи върху постиженията на този модел, а именно способността му да ускорява до 100 кмч за по-малко от 4 секунди.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.