Начало Автомобили Renault показа лимитирана версия Megane Renault Sport Red Bull Racing RB8

Renault показа лимитирана версия Megane Renault Sport Red Bull Racing RB8

95
0
Megane Renault Sport Red Bull Racing RB8,Renault

Renault показа лимитирана версия Megane Renault Sport Red Bull Racing RB8. Автомобилът е посветен на успехите на френската компания заедно с екипа от Милтън Кийнс във Формула 1. Заедно те спечелиха световния шампионат през последните три години, при това и при пилотите, и при конструкторите.

Колата е в ексклузивен Twilight Blue цвят, вдъхновен директно от F1 болидите. Допълнителни лога и графики подсказват характера и произхода на модела. Детайли в Platinum Grey подчертават елегантния екстериор, а на задните странични прозорци е изрисуван лавров венец – в чест на последните корони (от 2012 г.).

Megane Renault Sport Red Bull Racing RB8 е с гуми Бриджстоун – същите, с които Megane Renaultsport 265 Trophy постави нов рекорд за обиколка на пистата Нюрбургринг. В автомобила е вградена мултимедийната система R-Link. Тя е с шест основни функции: навигация, телефон, мултимедия, системи и R-Link Store – каталог за различни приложения). Контролира се посредством тъчскрийн дисплей, гласови команди или джойстика на централната конзола.

Налична е и версията 2.0 на Renaultsport Monitor, който обичащите спортното каране ще оценят по достойнство. Благодарение на вградената навигация Tom-Tom пък на шофьора вече не му се налага да избира дали да използва карта за насоки или онборд телеметрията.

Целият автомобил е със спортна насоченост, което се подсказва както от името, така и от по-твърдите амортисьори, антирол бара, диференциал с ограничено приплъзване и т.н. Двигателят е с 2 л, турбо, с 265 к.с.