Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено прави изцяло нова кола за следващия сезон

Рено прави изцяло нова кола за следващия сезон

51
0

Рено ще изгради изцяло нов болид за следващия сезон. Това обяви техническият директор на тима Ник Честър. Въпреки че догодина сериозни промени в правилата няма да има, френският тим е решен да промени изцяло колата си, за да е конкурентен на водещите отбори.

През тази година колата на екипа от Енстън бе доста по-конкурентна от миналогодишната, като 2 кръга преди края тимът се намира на 7-о място в класирането при конструкторите с шанс да се бори с Торо Росо и Уилямс за 5-ата позиция.

„Правим голям прогрес и сме съсредоточени върху това, обясни Честър. – Изграждаме напълно нова кола, въпреки сравнително малкия брой промени в правилата. Научихме много за аеродинамичния пакет и за баланса на колата, които имахме тази година. Затова тази за 2018 г. трябва да бъде сериозна стъпка напред.“

Честър също така е уверен, че тимът му може да се представи силно в предстоящата Гран при на Бразилия на Интерлагос. Според него средният сектор на пистата е мястото, където ще се видят силните страни на колата R.S.17.

Според управляващия директор на тима Сирил Абитебул реалистичната цел за тима до края на сезона е да завърши на 6-о място, с оглед на голямото изоставане в точките спрямо Уилямс – 22. Спрямо 6-ия Торо Росо разликата е 5 т.