Начало Автомобилни новини Renault прави специална версия Captur Helly Hansen

Renault прави специална версия Captur Helly Hansen

151
0

Renault се обедини с компанията за дрехи за спорт и туризъм Helly Hansen и създаде една специална версия на модела си Captur. Автомобилът е със система Extended Grip, която подобрява представянето и поведение във всякакви условия.

Колата ще е в лимитирана версия, като в стандартното оборудване е включен мултимедийният таблет R-Link и редица други допълнителни характеристики. Коженият интериор е серия или опция в зависимост от пазара.

Автомобилът ще се предлага с всички налични за Captur двигатели. Очаква се той да влезе в продажба на повечето европейски пазари през юни, а във Франция, Холандия, Белгия и Испания ще е наличен от септември.

Renault Captur Helly Hansen може да се поръча в цвят Flamme Red с черен покрив или такъв в слонова кост. Другите цветови варианти са Etoile Black/слонова кост, Cassiopee Grey/черно и Ivory/черно.

Системата Extended Grip бе внедрена за първи път в Renault Scenic X-Mod през 2013 г. Тя е еволюция на тракшън контрола, разработен от френския производител за оптимизиране на прилепянето в трудни пътни условия като сняг, кал, пясък и т.н. Шофьорът може да променя режимите й на работа посредством кръгъл превключвател на централната конзола. Те са три – Road, Loose Ground и Expert. Първият е зададен по подразбиране за твърди настилки, независимо дали пътят е сух, мокър или заледен. Вторият автоматично позволява повече въртене на предните колела и по този начин – изчистване от пясък или кал, така че сцеплението да се подобри. Експертният режим дава възможност на водача да контролира мощността, докато системата се грижи за спирачното усилие.

При скорост над 40 км/ч Extended Grip автоматично се включва на режим Road.