Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено променя подхода си, за да подобри надеждността на моторите

Рено променя подхода си, за да подобри надеждността на моторите

45
0
Карлос Гон.АБитебул,Рено

Доставчикът на задвижващи системи Рено ще промени подхода си към състезателните уикенди от предстоящата Гран при на Австрия, за да избегне проблемите с надеждността от последните надпревари. Това обяви техническият директор на Рено по двигателите Реми Тафен.

Френските мотори бяха доста конкурентни в Баку, след като от Рено въведоха нов софтуер за картите на двигателя и нови режими на мотора, за да се извадят от него повече конски сили.

Според управляващия директор на тима на Рено Сирил Абитебул това е донесло на колите с мотори на Рено около 0.2 сек по-добро време на обиколка.

Много от пилотите с мотори на френския концерн обаче имаха проблеми с издръжливостта. Верстапен от Ред Бул имаше хидравличен проблем с дросела в последната тренировка, а в 3-ата част на квалификацията е трябвало да намали режима на мотора от съображения за сигурност, а в състезанието получи повреда.

Джолион Палмър от Рено пък имаше теч на гориво в последната тренировка, а на път към стартовата решетка в неделя се появи проблем със запалването. След няколко обиколки той отпадна от надпреварата. Дани Квят от Торо Росо пък отпадна от надпреварата, след като загуби напълно електричеството в болида си.

„Ще използваме нови и по-добри процедури, за да хванем всеки проблем преди колите да излязат на пистата, каза Тафен. – Видяхме, че има съвпадение на проблемите при нашите клиентски отбори (Ред Бул и Торо Росо). Те имаха неприятности с батерията и за идния уикенд ще използваме батерии с нова спецификация.“