Начало Автомобили Renault разширява гамата Gordini

Renault разширява гамата Gordini

120
0
Clio,Gordini,Renault

Преди време французите от Renault възродиха позабравената вече спортна гама Gordini. Много бързо обаче се видя, че клиентите предпочитат автомобилите, носещи едноименната табелка. В самата Франция 36% от продажбите на хечбека Clio се падат именно на версията Gordini R.S., а в Европа делът му е 27% съответно.
В гамата има и по-малък модел – малкият триврат Twingo Gordini, който също се радва на определен интерес.
Изглежда от компанията бързат да извлекат още повече ползи от употребата на звучното име, защото на пазара излиза още една версия на Renault Clio, носеща името на Амеде Гордини.
В сравнение с наистина мощния Clio Gordini R.S. тази версия е малко по-слаба. Тя заменя в гамата на компанията познатата отдавна версия, носеща буквите GT. Автомобилът ще се предлага и в двете си версии на купето – с три и пет врати. Хечбекът външно не може да се сбърка, защото носи всички отличителни черти на спортната гама – боядисана в синьо каросерия с контрастни бели ленти, бели външни огледала, табелки с надпис Gordini и оригинални 16-цолови лети джанти.
Салонът е тапициран с комбинация от кожи, а алуминиевите педали и бродерията по подглавниците издават принадлежността му към тази модификация.
Клиентите ще могат за избират между два задвижващи агрегата – бензинов 1,6 литра със 128 к.с. и дизелов 1,5-литров мотор със 105 к.с.
Продажбите на Renault Clio Gordini в Европа започват през септември при стартови цени от 18 450 евро.