Начало Автомобили Renault с 2 пъти повече коли и 4 нови Twingo на филмовия...

Renault с 2 пъти повече коли и 4 нови Twingo на филмовия фестивал в Кан

153
0

Renault ще участва с два пъти повече автомобили и 4 нови Twingo на филмовия фестивал в Кан.

Тази година компанията ще отбележи освен това 100-годишнината от раждането на Чарли Чаплин с късометражния филм The Innovators на Кармен Чаплин. Една от звездите в лентата, чиято музика е дело на Дейвид Бауи, е Renault Twin’z. Освен Кармен по него работи и Долорес, като и двете са правнучки на великия комик. Филмът е с продължителност 12 минути и е с футуристична тематика. Част от него бе заснета в Technocentre в Гуянкort, като актрисите пътуваха с Renault Twizy и концепцията Twin’Z. Филмът е заснет по песента на Дейвид Бауи, “Space Oddity”.

Renault освен това удвоява размера на своя автопарк за тазгодишния фестивал. 210 автомобила – 70 Latitude и 140 Espace – ежедневно ще ескортират звездите, организаторите и партньорите до подножието на червения килим. Партньорите от Nestlé, L’Oréal, Air France и други ще се возят с Renault! Публиката също ще има шанса лично да се увери в отговорното шофиране с Renault Twizy, напълно електрическата четириколка.

За да се възползва в пълна степен от 200-хилядната публика, идваща в Кан от цял свят, и високопрофилното медийно отразяване на филма, Renault представя четири нови Twingo прототипа. Новият градския автомобил на Renault променя играта със своя вид и монтиран отзад двигател. Един от прототипите дори ще играе главна роля в подножието на стъпалата на червения килим на Palais du Festival по време на събитието.

От първия филм на братята Люмиер, показващ Auguste Renault зад волана на Voiturette Type A, до първите филмови студия, построени в Биланкорт между 1885 и 1898, редом до заводите на Renault, Renault се радва на специална връзка с киното над един век, изковавайки близки връзки за този период. Днес, 200 телевизионни и филмови продукции се снимат ежегодно със специална флотилия от 40 автомобила Renault.

Renault е предпочитан партньор на най-големите филмови фестивали в света, включително Lyon, Deauville, Angoulême, Cabourg, Marrakesh и, скоро, Venice.