Начало Автомобили Renault с обновената гама Megane – Collection 2012, Dacia с премиера на...

Renault с обновената гама Megane – Collection 2012, Dacia с премиера на Lodgy в Пловдив

168
0
Renault,Renault Megane,Меган,Рено

Обновената гама на Renault Megane – Collection 2012 ще бъде представена по време на Международния технически панаир в Пловдив в края на септември. Публиката ще може да види Megane RS с 265 к.с., модификациите Hatchback и Grandtour, а гамата на марката ще бъде допълнена от Fluence с двоен съединител EDC 110 к.с. и лекотоварните Master и Kangoo.

Megane Collection 2012 е с обновен дизайн и нови двигатели. Добавени са дневни светлини с LED технология, а в оформлението на екстериора и интериора присъстват повече хромирани елементи и такива в черен гланц. Предлагат се и с нови качествени тапицерии, в които влизат и два кожени варианта.

Megane Collection 2012 се отличава като най-икономичния хечбек в своя клас благодарение на новия Energy двигател, оборудван с технологии, част от които са създадени и патентовани при разработването на двигатели за Формула 1.

Дизеловият Energy dCi 130 к.с. Stop&Start замества 1,9-литровия dCi със същата мощност. Този 1,6-литров дизел от ново поколение комбинира удоволствието от шофирането и икономията на гориво – средният му разход е едва 4 литра на 100 км (104 грама CO2 на км).

Dacia пък ще имат премиера – на многофункционалното Lodgy и две предпремиери – на Dokker и Dokker Van. На щанда ще е и популярният Duster.

Lodgy е предназначен за семейства, които по традиция купуват автомобили втора ръка, но сега имат възможност да си вземат нов и практичен автомобил на достъпна цена. Той е изключително функционален и се отличава с просторната си пътническа кабина, в която могат да пътуват до седем човека. С дължина от 4,50 метра odgy е MPV модел от С-сегмент, но на цена на автомобил от сегмент В. Моделът излиза на пазара със стартова цена от 19 400 лева с ДДС и с три двигателя: 1.6 MPI 85, 1.5 dCi 90 и 1.5 dCi 110. Новият 1.2 TCe 115, който първо се появи при Renault Megane и Renault Scenic, скоро ще бъде добавен в гамата мотори и на Lodgy.