Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено: Състоянието на Кубица е значително по-добро, мърда пръстите на ръката си

Рено: Състоянието на Кубица е значително по-добро, мърда пръстите на ръката си

45
0

Състоянието на Роберт Кубица е значително по-добро днес, се казва в официално изявление от отбора му Рено, пуснато днес по обяд. Полският пилот е в болница, след като вчера претърпя жестока катастрофа по време на рали и се контузи сериозно.

Пълният текст на изявлението:

„След като изкара нощта под непрекъснато наблюдение, Роберт бе събуден сутринта за кратко от лекарите в болница Санта Корона. Пилотът на Лотус Рено ГП успя да говори с близките си. Освен това можеше да мърда пръстите си, което е окуражаващо за останалата част от възстановителния процес.

Професор Марио Игор Росело, директор на регионалния център по хирургия на ръце в болница Сан Паоло в Савона, не отчете никакви подувания или инфекции на дясната предмишница, а това също е добър знак, въпреки че ще е необходимо да преминат още няколко дни, за да е напълно ясно дали операцията е била успешна на 100%.

За бъде предпазен от какъвто и да е физически стрес, на Роберт ще бъде дадено лекарство, за да спи поне през следващите 24 часа. Междувременно лекарите ще решат как да третират фрактурите на лакътя и рамото му. Роберт може да бъде подложен на още една операция заради тях, но не и в близките няколко дни.

[Тимът на] Лотус Рено ГП би искал да благодари на болниците Сан Паоло (Савона) и Санта Корона (Пиетра Лигуре) за професионалния им подход и отдаденост. По-късно ще бъде дадена още информация за състоянието на Роберт.“