Начало Автомобили Renault Trucks излиза на пазара на електрически камиони през 2019 г.

Renault Trucks излиза на пазара на електрически камиони през 2019 г.

105
0

През 2019 г. Renault Trucks ще пусне на пазара електрически товарни автомобили, предназначени за доставки в градски и крайградски райони. Те са разработени на базата на експериментално партньорство с клиенти в реални условия през последните 10 години.

Новите камиони ще се произвеждат в завода на Renault Trucks в Блейнвил-сюр-Орн в Нормандия, където вече е инсталирана инсталирана специализирана монтажна линия за тях.

Електрическите товарни автомобили са основен фокус в стратегията на Renault Trucks за създаване на устойчив транспорт в градовете. Новите модели с нулеви емисии спомагат за подобряване на качеството на въздуха, ограничават изменението на климата и намаляват задръстванията, благодарение на доставките през нощта и безшумните двигатели.

От 2009 г. насам Renault Trucks инвестира в научноизследователска и развойна дейност в областта на електромобилите. Като част от програмата в партньорство с водещи световни компании като Guerlain, Carrefour, Nestlé и Delanchy Group се провеждат тестове в реални работни условия на експериментални  електрически камиони с товароносимост 12-16 тона.

Така Renault Trucks получава решаваща информация за условията на експлоатация, поведението на батерията, и специфичните изисквания за поддръжка на електрически камиони. Още през 2010 година Renault Trucks предлага на пазара електрическия камион Maxity с товароносимост 4,5 тона.

„Опитът ни с Electric Maxity показва увеличаване на продажбите и следпродажбеното обслужване на електрически превозни средства“, обяснява Франсоа Савой, мениджър енергийна ефективност в Renault Trucks. „Днес, електрическите автомобили са конкурентно решение, което не беше така през 2010 г.“, категоричен е той.

В разработката на електрически камиони и ефективни решения на клиентите, Renault Trucks използва и сериозните ресурси за научноизследователска и развойна дейност на Volvo Group. Такива са например изпитаните и доказани технологии при електрическите автобуси.