Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено вдигна покривалото на R.S.18

Рено вдигна покривалото на R.S.18

115
0
RS18

Екипът на Рено стана поредният, който показа новия си болид във Формула 1 за този сезон. Това е R.S.18, с който френският концерн се надява да се класира по-напред от 6-ото място при отборите, което зае миналия сезон.

Пилоти на тима тази година ще бъдат Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц, които бяха титуляри в последните състезания миналия сезон, а руснакът Артем Маркелов и Джак Аиткен ще бъдат тестови пилоти и такива по развитието на колата.

В края на миналия сезон тя беше 4-ата по бързина и управляващият директор на тима Сирил Абитебул се надява прогресът по отношение на представянето да продължи и тази година.

„Миналата година беше успешна в много отношения, каза Абитебул. – Това беше нашата втора година като цял отбор на Рено, като направихме следващите стъпки по отношение на дългосрочните ни цели.

Искаме да бъдем в позиция да преследваме водещите отбори, като целта ни за 2018 г. конкретно е да продължим прогреса ни и това да се вижда от резултатите. Искаме да покаже колко сме напреднали във всяка област – двигател, шаси, пилоти, операции.“