Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено обяви завръщането си в F1 със свой собствен отбор

Рено обяви завръщането си в F1 със свой собствен отбор

59
0

Рено обяви официално завръщането си във Формула 1 със свой собствен отбор. Френската компания подписа вчера договор за придобиване на Лотус F1 и се работи по финализиране условията на сделката.

„Рено имаше две опции: да се завърне на 100% или да напусне”, коментира председателят и главен изпълнителен директор на концерна Карлос Гон.” „След задълбочено проучване реших, че Рено ще се състезава във Формула 1 от 2016 г. Последните детайли, предоставени ни от основните акционери на F1, ни убедиха да приемем това ново предизвикателство. Амбицията ни е да печелим, макар че това ще отнеме известно време.”

В официалното съобщение на Рено се посочва изрично, че „със свой тим Рено ще получи максимални облаги от победите си. Отплатата като доставчик на двигатели се оказа ограничена. Възвръщаемостта на инвестициите, наложени от новите правила за двигателите, бе ниска.”

Формула 1 ще е средство за Рено за ускорение развитието на технологиите на компанията. Френският концерн възнамерява „да построи мост между използваните в световния шампионат технологии и серийните си автомобили, особено по отношение на електрическите и хибридни возила.”