Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено доволни от 4-о място при конструкторите

Рено доволни от 4-о място при конструкторите

50
0

Четвъртото място е като победа за отбора на Рено, категоричен бе двукратният световен шампион Фернандо Алонсо след Гран при на Китай. Вчера той спечели 4-а позиция на стартовата решетка и днес я задържа след кратка битка с Хейки Ковалайнен (Макларън) в началото на надпреварата. Съотборникът му Нелсън Пикет бе 10-и на грида, като в крайна сметка финишира осми и спечели последната точка. Така Рено взе общо 6 пункта и е недостижим на четвъртото място в класирането при конструкторите.

Всичко мина добре, темпото ни бе сравнимо с това на Ферари през голяма част от състезанието. Останах приятно изненадан. По време на първите обиколки дори бях малко по-бърз от Ферари-тата, но не успях да се доближа. След това те вдигнаха темпото и дръпнаха напред, но пък в крайна сметка моята битка днес не бе с тях.
След като Хейки [Ковалайнен] спука гума, намалихме оборотите. За последно направих сериозно усилие, когато видяхме, че Кими [Райконен] забави. Но аз съм много, много щастлив с четвъртото си място, защото то е доказателство за добрите резултати от последните състезания
– обясни Алонсо.
Испанецът допълни, че целта му с тима за този сезон вече е постигната и четвъртата позиция при конструкторите е спечелена, така че подходът към последния старт за сезона в Бразилия ще е да се вземе възможния максимум.
Съекипникът му Пикет също бе доволен от представянето си, макар за него надпреварата да не бе никак лесна.
Ясно е, че щях да съм по-щастлив, ако бяха напреднал повече в колоната, но и този резултат е удовлетворяващ. Спечелих важна точка – каза бразилецът.