Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено доволни от представянето си

Рено доволни от представянето си

36
0

Пета позиция зае Фернандо Алонсо и в двете свободни тренировки преди Гран при на Великобритания днес. В особено напрегнатия петък на пистата Силвърстоун двукратният световен шампион работи по обичайната си програма за първите сесии и макар да смята, че автомобилът трябва да се подобри още, остана доволен – особено от резултата си следобед.

– Наясно сме, че ни предстои тежка борба в утрешната квалификация, както и че една-две десети [подобрение във времената] не са кой знае колко голяма разлика по отношение на позициите. Затова ще се опитаме да измъкнем още малко от болида, няколко допълнителни десети от секундата, за да оползотворим максимално потенциала си. Но определено се движехме в правилна посока днес – категоричен бе испанецът.

Съотборникът му Нелсън Пикет отбеляза, че вятърът на Силвърстоун е бил доста силен, но не е предизвикал сериозни проблеми.

– Успяхме да подобрим настройките значително, особено следобед. Изпробвахме и новите си елементи, включително новото предно крило. Сега разполагаме с много информация – обясни той.

Директорът на инженерния отдел Пат Саймъндс също изрази задоволство от поведението на автомобила на английската писта.