Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено доволни от третото място

Рено доволни от третото място

38
0

Истинско облекчение и искрена радост изпитваха в тима на Рено, след като Фернандо Алонсо пресече трети финала на Гран при на Сингапур. Двукратният световен шампион направи всичко възможно, за да мотивира и себе си, и екипа си за оставащите до финала на шампионата надпревари след кошмарния месец на скандала по повод същото това състезание, но отпреди година.

Невероятен резултат за отбора, позволяващ ми да съм позитивно настроен и да оставя наистина зад гърба си изминалите няколко седмици. Направих добър старт, имах чудесно темпо в състезанието и третото място дойде благодарение на стратегията и солидното ни представяне. Всички в Енстън, Вири и тук на пистата свършиха великолепна работа. Тръгваме за Сузука с повишен дух – усмихваше се Алонсо след финала.

Шефът на тима Боб Бел бе на същото мнение като пилота си относно значението на спечеленото трето място:

– Винаги е чудесно да спечелиш подиум, но сегашният, който идва след всичко преживяно от отбора, е наистина прекрасен и ни дава сила да продължим напред. Целият тим ще работи още по-здраво в последните три старта благодарение на този резултат, защото той показва, че можем да се борим.

Единствено Ромейн Грожан остана разочарован, след като още в 4-а обиколка се прибра в бокса.

– Разочароващ уикенд за мен. Колата просто не вървеше, непрекъснато се появяваха проблеми със спирачките, за които се надявахме, че са решени преди състезанието. Направих добър старт, хубава първа обиколка и почувствах, че спирачките не работят, след което отборът ме помоли да се прибера – обясни той.