Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено доволни: Топ 10 е страхотен резултат след вчерашните проблеми

Рено доволни: Топ 10 е страхотен резултат след вчерашните проблеми

35
0
Ник Хайдфелд

И двете коли на Рено се класираха в топ 10 на квалификацията за Гран при на Малайзия. Ник Хайдфелд и Виталий Петров се наредиха шести и осми на грида, като направиха само по едно излизане и в трите сегмента, спестявайки по този начин гуми за надпреварата. И за трите си бързи обиколки те използваха гуми софт.

Много съм доволен, а и според мен това беше възможният максимум за днес, особено като се има предвид, че в петък не можахме да направим толкова обиколки, колкото ни се искаше и нямаше кой знае колко време за настройване на колата. Днес в квалификацията болидът ставаше все по-бърз и по-бърз. Трябва да призная обаче, че в Q1 малко се разтакавах, в Q2 леко пресилих нещата и едва в Q3 намерих златната среда и направих добър тур. А и имах далеч повече късмет с трафика, отколкото в Австралия – заяви Хайдфелд.

Петров също отбеляза колко добър резултат е топ 10 след вчерашните счупвания на елементи от предното окачване, довели до сериозна загуба на време в изпитанията.

В последната сесия се трудихме упорито, за да настроим автомобила и в крайна сметка усещането в кокпита бе добро. Всичко може да стане в надпреварата, но е ясно, че ще е особено важно да се внимава за гумите, защото износването им тук е крайно високо. Ще следим и какво става с времето, тъй като има сериозен шанс да завали. Аз лично нямам предпочитания относно това дали да е сухо или не – обясни руснакът.