Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено готви подобрения по двигателя за Япония

Рено готви подобрения по двигателя за Япония

74
0

Рено планира втория си сериозен ъпгрейд по задвижващата система по време на сезона, който най-вероятно ще бъде за Гран при на Япония през октомври. Това обяви спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер, чийто отбор използва френските мотори под името Tag Heuer.

Първият такъв беше дойде в Монако за две от колите, ползващи агрегатите на Рено, а в Канада вече всички 4 болида на Ред Бул и заводския тим на Рено разполагаха с подобрената спецификация. Тя донесе значително подобрение на скоростта, като на бързото трасе в Монреал това беше оценено на 0.5 сек на обиколка.

Въпреки това изоставането в мощността спрямо Мерцедес и Ферари продължава да бъде сериозно и френската компания ще търси начини още да подобри двигателя си. Още повече, че тя има цели 21 останали токена за развитие до края на този сезон.

Според Даниел Рикиардо тази година пакетът на Ред Бул и Рено определено е по-добър от миналата година, като е извадена още скорост от мотора. И работата на французите като цяло е върнала доверието към тях и техния агрегат, което беше и основната причина да бъде подписан нов договор за партньорство между двете страни.