Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено готви протест срещу колата на Рейсинг Пойнт

Рено готви протест срещу колата на Рейсинг Пойнт

3445
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Майкъл Потс

Екипът на Рено готви протест срещу новата кола на Рейсинг Пойнт RP20 преди началото на сезона във Формула 1. Информацията е на немското издание Auto Bild.

Причината е, че тимът на Лорънс Строл почти изцяло е изкопирал миналогодишния автомобил на Мерцедес. Това не беше отречено от конструктора на тима Андрю Грийн, който обаче не вижда нищо нередно в това.

Правилата позволяват използване на някои готови части от други отбори, като двигатели, скоростни кутии и окачване. Именно тези елементи екипът на Рейсинг Пойнт получава от Мерцедес. Освен това тимът ползва и въздушния тунел на Сребърните стрели.

Андрю Грийн
Андрю Грийн, снимка: Рейсинг Пойнт

Самият Грйин е заявил пред Auto Bild, че в тима сами са изградили колата RP20 и от Мерцедес не са им помагали за това. Според него изкопирането на концепцията не е нещо нелегално и ново за Формула 1.

Според главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко към протеста на Рено може да се включи и тимът на Макларън. Карлос Сайнц вече заяви, че новият болид на Рейсинг Пойнт на практика е миналогодишната кола на Мерцедес в розово.