Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено има по-добра кола от Макларън, смята Абитебул

Рено има по-добра кола от Макларън, смята Абитебул

1242
0
Рикиардо пред Хюлкенберг на Монца
Рикиардо пред Хюлкенберг на Монца, снимка: Рено

Екипът на Рено като цяло има по-добра кола от тази на Макларън. Това смята управляващият директор на френския тим Сирил Абитебул. Екипът от Енстън обаче е на 5-о място в класирането при конструкторите, на 18 точки зад този на Макларън.

Разликата беше доста по-голяма, но благодарение на 4-ото и 5-ото място на Рикиардо и Хюлкенберг на Монца тя намаля доста. В Италия Рено демонстрира отново, че има отличен пакет за трасета, изискващи ниски нива на притискане.

За предстоящото състезание за Гран при на Сингапур обаче е нужна голяма притискаща сила. И се смята, че на това трасе Макларън би трябвало да има предимство.

„Мисля, че в Макларън имат по-добро шаси от нас при определени условия. А ние имаме по-добро шаси при други условия и по-добрата кола като цяло, каза Абитебул. – Затова представянето много зависи от характеристиките на пистата и от това, който ще се възползва от шансовете си.

Целта ни преди началото на сезона беше да завършим на 4-о място при конструкторите и тя остава същата. Доскоро изглеждаше трудна задача, но сега след Монца тя е по-постижима. Фокусирали сме се върху нея.“