Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено има повече потенциал според Рикиардо, в Макларън събираха данни за гумите

Рено има повече потенциал според Рикиардо, в Макларън събираха данни за гумите

1037
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Рено

Даниел Рикиардо записа трето време във втората свободна тренировка за посветената на 70-ата годишнина на Формула 1 Гран при. Съотборникът му в Рено Естебан Окон бе десети.

В сутрешната сесия Рикиардо работи по аеродинамиката на R.S.20 и меките гуми, с които отборите разполагат този уикенд. Следобед вдигна темпото и в края на деня бе оптимист относно потенциала на колата си.

„Направихме промяна по болида за втората сесия, която се получи и чувството зад волана бе страхотно“, коментира Рикиардо

„Сериите ни и с хард, и със софт бяха добри. Трябва ни малко повече работа с меките гуми, така че определено има повече потенциал. Дългите ни серии изглеждат прилични, което е чудесна база за неделя. Мисля, че посоката на вятъра ще се промени утре, но като цял бе добър ден.“

 

View this post on Instagram

 

Discussing what was a good afternoon ?

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo) on

Окон също отбеляза, че колата на Рено бе доста бърза в петъчния ден.

„Серията на Даниел със софт определено бе силна. Аз работих по други неща и ще е интересно да видим сравнението. Надявам се да повторим това темпо и утре. Имахме някои проблеми тук-там, но нищо съществено“, допълни французинът.

Гумите бяха във фокуса на вниманието и в Макларън. Ландо Норис бе осми в подреждането

„Сложен ден, не премина гладко като миналия път. Опитите ми да разбера гумите бяха малко по-трудни, тъй като са доста меки. Съсипват се сериозно в дълги серии с много гориво. Борихме се да ги накараме да издържат повече. Същевременно смятам, че доста добре се справихме с баланса. Също като миналата седмица условията през следващите дни доста ще се променят, така че да изчакаме да видим какво ще стане“, обясни англичанинът.

Карлос Сайнц бе девети следобед, като той бе с необичайна програма: целия ден кара само със софт. Испанецът също отбеляза, че е имал грижи с износването на най-меките гуми, предоставени от Пирели за посветената на 70-ата годишнина на Формула 1 Гран при.

„Беше важно да съберем колкото се може повече информация. Изборът на гуми ще има голяма роля за представянето по-нататък и са ни необходими данни. Иначе като цяло усещането в колата във втората тренировка бе доста прилично“, коментира Сайнц.

 

View this post on Instagram

 

Go all in. ? Friday at the #F170 Grand Prix is complete. We go again tomorrow! @velo.global #McLaren #F1 #VELOxMcLaren

A post shared by McLaren (@mclaren) on

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter