Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено иска да направи голяма стъпка напред

Рено иска да направи голяма стъпка напред

54
0
двигател,Рено,Рено Спорт F1

Директорът по операциите на Рено във Ф1 Реми Тафен заяви, че френската компания ще се опита да направи големи стъпки напред в развитието на задвижващата си система при използването на токените за подобряване. И през този сезон агрегатът на Рено чувствително отстъпва на Мерцедес и Ферари, което не позволява на Ред Бул да се бори с двата тима за победите. Издръжливостта също не е на ниво и тимът на „Биковете” вече изтърпя едно наказание за използване на нерегламентиран 5-и двигател за сезона.

Според последните информации Рено изостава с поне 60 конски сили от Мерцедес. В Унгария и двамата пилоти на ред Бул завършиха на подиума, но това се дължеше основно на проблемите на съперниците и грешките им. Рено има на разположение 12 токена за развитие на мотора си и се очаква за Сочи да бъде пусната значително подобрена версия, която по думите на Тафен трябва да е голяма стъпка напред.

„Ще се опитаме да направим голяма стъпка напред наведнъж, заяви Тафен пред motorsport.com. – Няма да бъде за Спа или Монца, а може би за Сингапур или Русия. Или за състезанието след Сочи. Но дали ще е за Русия или не, тя ще бъде подобрение, което ще може да се види ясно от времето за обиколка. Понякога малките стъпки струват повече от големите, защото можеш да се концентрираш върху големия ъпгрейд. Това и правим ние. Имаме и някои нови елементи, които вървят на дино теста и можем да видим, че представянето го има.“

Въпреки големият ъпгрейд, готвен за октомври, Тафен не очаква скокът да бъде толкова голям, че бъде застрашено лидерството на Мерцедес.

„Мога определено да кажа, че няма да имаме толкова мощност (колкото Мерцедес) и не мисля, че ще имаме по-добър двигател от тях до края на сезона, обясни Тафен. – Но това не е и целта. Знаем къде се намираме и къде искаме да бъдем следващия сезон. И тези стъпка, която искаме да направим по-късно през този сезон, е част от плана да наваксаме изоставането си. Трябва да бъдем внимателни и организирани за това дали, къде и кога искаме да намалим разликата.”