Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено иска Уилямс да се върнат във ФОТА

Рено иска Уилямс да се върнат във ФОТА

9
0

Рено явно искат Уилямс да се върнат в Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА), преди да се съгласят да снабдяват с двигателя британския екип.

Вероятно поради несигурното бъдеще на Тойота след 2009 година Уилямс в момента търсят алтернативен доставчик на двигатели. По този повод се носят слухове за Рено, които вероятно вече няма да са доставчик на Ред Бул, тъй като базираният в Милтън Кийнс отбор е свързван с Мерцедес.

„Ситуацията с двигатели прогресира постепенно, но мисля, че е относително ясно в коя насока искаме да поемем“ – коментира изпълнителният директор, Адам Пар.

Според немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт“ Флавио Бриаторе е казал на Франк Уилямс, че иска отборът му да се върне във ФОТА, преди да има официално споразумение.

Уилямс, чието лого не е било сваляно от сайта на ФОТА или от официалната им база, бяха освободени от асоциацията по-рано тази година, тъй като се отцепиха от останалите членове на ФОТА, които заплашваха с алтернативен шампионат.

Говори се, че освободеният тим на Форс Индия също е бил поканен да се върне във ФОТА и завръщането се очаква скоро да бъде факт. Първият от новите отбори, които вече поиска да се присъедини към асоциацията, бе този на US F1.