Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено искат да се борят за подиум

Рено искат да се борят за подиум

57
0

На точки и дори на подиум се надяват Рено в последния старт за 2009 г. в Абу Даби този уикенд. Звездата им Фернандо Алонсо иска да завърши сезона с добър резултат и за себе си, и за тима си в последното им състезание заедно. Испанецът, който догодина вече ще е пилот на Ферари, отпадна в самото начало на предходния кръг в Бразилия, след като бе пометен при катастрофата на Ярно Трули (Тойота) и Адриан Сутил (Форс Индия).

Двукратният световен шампион се радва на предизвикателството, което представлява една нова писта в календара – затова според него от голямо значение е да се работи оптимално във всички тренировки, за да се търсят най-добрите възможни реглажи на болидите.

Съотборникът му Ромейн Грожан също е любопитен да види Яс Марина Бей и да кара на пистата, за която толкова много се говори напоследък.

– Видях снимки на пристанището – изглежда невероятно и съм сигурен, че ще е страхотно място, където да приключим сезона. Конфигурацията е  готина, скоростта ще е висока благодарение на дългите прави, а и се надяваме на няколко възможни места за изпреварване. Усещането обаче вероятно ще напомня малко и това от уличните трасета заради големите сгради и яхтите в пристанището – каза той.

Шефът на Рено Боб Бел се съгласи с пилотите си, че тепърва ще се разбира колко е добра пистата в Абу Даби, но като цяло последните трасета в календара се радват на добър прием.

Би било страхотно Ромейн и Фернандо да стигнат третата част на квалификацията, за да са на прилични стартови позиции за надпреварата. Искаме да се борим за точки и дори за подиум – това е реалистична цел, като се имат предвид скорошни наши представяния – каза Бел.