Начало Автомобили Рено Латитюд с премиера и в България

Рено Латитюд с премиера и в България

409
0
???? ???????

Със стилна вечерна церемония представителството на Рено в България показа седанът Латитюд. Световната премиера на автомобила се състоя няколко месеца по-рано – на изложението в Париж през октомври 2010 г.

Представянето на Рено Латитюд в България бе в столичния хотел Хилтън сред присъствието на специални гости и почитатели на марката.

Инженерите са успели да придадат на седана балансирани пропорции, съчетани с просторна пътническа кабина. Мястото за коленете на пътуващите на задните седалки например е най-голямото в този клас – 253 мм.

Френската компания описва Рено Латитюд като автомобил, предназначен за клиенти, ценящи качеството и комфорта при пътуване. Оборудването включва напълно нов йонизатор (Samsung Super Plasma®), който пречиства въздуха. Шофьорската седалка пък е с масажна функция, работеща в четири режима.

Благодарение на силните двигатели – като новия V6 dCi с мощност 240 к.с и използването на многозвенно задно окачване, инженерите са осигурили на пътуващите перфектно съчетание между комфорт и прецизно управление на автомобила. Така дългите пътувания се понасят много по-лесно.

Автомобилът е разработен от алианса Рено-Нисан като са използвани технически решения вече доказали своята надеждност, ефективност и безопасност: ABS, анти-блокираща система на спирачките, ESC, адаптивни въздушни възглавници, двойни сензори за страничен удар, круз контрол с ограничител на скоростта, система за следене на налягането в гумите и биксенонови адаптивни фарове в завой.

Цените на автомобила започват от 45 990 лв.

И нещо интересно – Рено Латитюд бе избрано за официалния автомобил на филмовия фестивал в Кан през месец май 2011 г.