Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено, Макларън и Мерцедес за последните проби

Рено, Макларън и Мерцедес за последните проби

32
0

Скоростна кутия забави Роберт Кубица и ограничи времето му в последния ден тестове в Барселона. Полският пилот на Рено направи въпреки това 107 обиколки, като програмата му включваше симулация на състезание. Екипът успя да проведе и необходимите проби на нови аеродинамични елементи.

Пилотът с най-добро време за деня Люис Хамилтън проведе серия квалификационни симулации точно преди обяд, като за удоволствие на присъстващите по трибуните зрители същото правеха Фелипе Маса (Ферари) и Михаел Шумахер (Мерцедес). Англичанинът надделя в минибитката преди първия старт за 2010 г. Следобед покри състезателна дистанция и крайният резултат за деня бяха 134 обиколки.

Шумахер пък записа 123 тура, следвайки подобна на програмата на Хамилтън, като след това още веднъж подчерта, че е постигнат напредък с автомобила.

– Четирите дни поби в Барселона ни помогнаха да направим значителен прогрес с MGP W01 и се чувствам доста уверен за началото на сезона. Винаги е трудно да се тълкуват тестовете, но знаейки каква бе нашата програма би било честно да отбележа, че понякога времената не отразяваха истинската картина – заяви германецът.

Шефът на отбора Рос Браун допълни, че е много доволен от направените стъпки по развитието на автомобила и интеграцията на Михаел и Нико Розберг в екипа.

– По отношение на представянето не сме още там, където ни се иска да бъдем, но не бяхме и много назад. Пълният пакет подобрения ще ни е на разположение в Бахрейн, а това трябва да доведе до допълнителен напредък – заяви той.