Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено: Наказанието ни е прекалено и нечестно

Рено: Наказанието ни е прекалено и нечестно

43
0

Като прекалено и нечестно определиха наказанието си от Гран при на Унгария Рено по време на днешното изслушване в Париж. Френският отбор обжалва пред ФИА санкцията, изхвърляща го от надпреварата във Валенсия този уикенд. Тя бе наложена, след като предна дясна гума от колата на Фернандо Алонсо се откачи и излетя опасно по време на състезанието. Впоследствие екипът обжалва решението на стюардите, чието основание за наказанието бе твърдението, че екипът е знаел за проблема с колелото.

По време на днешното изслушване адвокатът на Рено Али Мелек, цитиран от агенция Ройтерс, пледира точно обратното – че отборът не е знаел истинското ситуация с колелото. Според него единствените хора, които били напълно наясно, са двамата механици, отговарящи за монтирането на гумата, но никой от хората на питуола не е и подозирал за проблем.

Представителят на ФИА Пол Харис от своя страна е бил категоричен, че механиците са част от отбора и отговорността съответно е колкото тяхна, толкова и на екипа.

Решение по случая се очаква по-късно днес или утре. То ще има сериозно влияние върху предстоящата Гран при на Европа, която се явява втора домашна надпревара за двукратния световен шампион Алонсо. Продажбите на билети за старта във Валенсия не вървяха добре и преди санкцията да бъде наложена на Рено, след това за малко се вдигнаха, когато бе обявено връщането на Михаел Шумахер. След като и немският състезател няма да кара обаче, положението отново не е много добро. В същото време наказанието на Рено даде отново храна на слуховете и разборите как и кога Фернандо отива във Ферари, което почти никой не се съмнява, че ще се случи рано или късно.