Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено не се притесняват от задната си позиция в момента

Рено не се притесняват от задната си позиция в момента

36
0
Виталий Петров,Рено

В Рено не се притесняват от позицията си в класирането от днешната тестова сесия на Херес.

Днес зад волана на R31 бе титулярът Виталий Петров, но отборът официално потвърди, че по време на уикенда колата ще карат също и Ник Хайдфелд и Бруно Сена.

„Не се притесняваме от времената за обиколка, а вместо това се фокусирахме върху анализи на гумите и се опитахме да разберем как те работят. Освен това поработихме малко и върху аеродинамичните настройки, а след това отделихме доста време за работа по спирачките и системата KERS.

За съжаление изгубихме малко време заради теч от охладителната система, което значеше, че няма да можем да направим симулацията на състезание, която бяхме планирали за следобяда. След три дни в R31, все още не съм свикнал напълно с колата, а и чак в последните два часа от сесията намерихме някои добри неща, що се отнася до настройките„, обясни Петров.

Тим-шефът Ерик Булие пък добави:

„Вторият ни ден на Херес не бе лесен, защото имахме някои малки технически проблеми. Въпреки това обаче успяхме да изминем доста километри и свършихме добра работа. Работата ни по спирачките и KERS бе доста ползотворна и все още се учим как да извлечен максимума от системата.

Утре Ник ще получи своята възможност и това ше ни даде шанс да направим детайлен анализ, преди да вземем някакво решение.