Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено не вярват, че Хонда и Тойота ще се върнат в F1

Рено не вярват, че Хонда и Тойота ще се върнат в F1

27
0
двигател,Рено

В Рено не вярват, че Хонда и Тойота ще се върнат във Формула 1. През 2014 г. в спорта ще се използват нови двигатели (V6 1,6 л турбо) и се заговори, че японските автомобилни производители може пак да станат доставчици на агретати.

Хонда са свързвани с Макларън, като се твърди, че планът им е да се върнат от 2015 г. От Гран при на Бахрейн насам се споменава и тимът на Заубер. За Тойота пък се смята, че са се насочили към Уилямс. И двете компании имаха заводски отбори във Формула 1, които оттеглиха от спорта.

Слухове в падока винаги се разпространяват, а в Рено не вярват конкретно на тези. Заместник-управляващият директор на Рено Спорт F1 Роб Уайт изрази съмнения и за двете компании.

Ако наистина искат да се върнат, защо не участват в планирането и срещите? Никога не сме получавали молба в този дух. Събират се представители на Ферари, Мерцедес и ние. Хонда и Тойота лесно можеха да поискат разрешение от ФИА да се присъединят – заявява той пред Спийд Уийк.

На въпроса дали Рено, Ферари и Мерцедес винаги са единствените три фирми на срещите, Уайт отговори:

– Не. Първите виждания по проекта се състояха преди четири години и интересът бе огромен – Ауди, Косуърт, Илмор, Хонда, Тойота, Мекахром и други. Когато обаче всичко стана по-специфично, остана единствено Pure (на Крейг Полок). Сега сме само трите изброени компании. Просто не мога да си представя, че който и да е ще влезе през 2015 г. без да е изявил желание да участва в каквото и да е – добави Уайт.