Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено обещават до утре да решат проблема

Рено обещават до утре да решат проблема

21
0

Шефът операции на пистата на Рено Спорт F1 Реми Тафен направи импровизирана среща тази вечер зад един от камионите на френската компания, за да обясни какви точно бяха проблемите със задвижващата система, заради която световният шампион Себастиан Фетел направи едва 8 обиколки!

Грижи имаха и другите отбори със задвижваща система на френската компания – Торо Росо и Катерам.

Има проблеми от различен характер в нашите екипи, но установихме и един общ проблем в нашата система за задвижване. Той е еднакъв и ще се опитаме до утре сутринта всичко да е решено – каза Тафен. – Не се касае за конкретен проблем в двигателя и в някоя от системите за генериране на енергия, а по-скоро за координацията между тях.

Тафен допълни, че в Рено Спорт F1 са уверени, че утре колите и на трите екипа ще са на пистата.

Не бива да се забравя, че задвижващата система е съставена от множество компоненти. Очевидно е проблем на интеграцията между подсистемите. Няма да навлизам в подробности заради архитектурата на всичко. Имаме частите, имаме хората, разполагаме с ресурсите и сме подготвени – каза още той.

От тима на Торо Росо тази вечер помолиха да не задаваме въпроси към младия руснак Данил Квят за това точно какво не е било наред в колата му днес, която също е с мотор Рено, а уточниха, че проблемът е бил електрически.