Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено подготвени за предизвикателството в Бразилия

Рено подготвени за предизвикателството в Бразилия

57
0
двигател,Рено

Реми Тафен, директорът операции на пистата в Рено Спорт F1, твърди, че Рено са напълно подготвени за Гран при на Бразилия, решаващото състезание за шампионската титла при пилотите.

Рено е доставчик на моторите на Ред Бул, Лотус, Уилямс и Катерам.

Тафен коментира характеристиките на пистата по отношение на двигателите:

Интерлагос изисква всяка една характеристика на двигателя да бъде на ниво. Работим сериозно, за да предоставим добро управление в средната част на пистата, която е с много извивки. Сектор две, по-специално завои 8, 9 и 10, изискват двигател с добра гъвкавост, за да се избегне превъртането на гумите на излизане от завоите. Този уикенд това ще бъде особено важно заради предвидените мокри условия.

На дългата права от завой 12, покрай боксовете и до първи завой трябва да има добро ускорение, особено след като има рязко изкачване на пистата с промяна във височината от 40 м. Двигателите ще бъдат на границата на мощността си.

Французинът продължава анализа си с една от основните характеристики на пистата в Сао Пауло – надморската й височина:

Основната особеност на Интерлагос е общата висока надморска височина. Двигателят Рено RS27 ще има с около 8% по-малко мощност отколкото на писти на морското равнище. Заради това обикновено използваме двигатели на повече километри, тъй като не са толкова чувствителни към мощността.

Това, че сме на толкова голяма височина има и своите предимства. Консумацията на гориво е доста по-ниска отколкото на трасета на морското равнище. Челното съпротивление също се намалява, защото въздухът, който колите „пробиват” е по-разреден. Това означава, че автомобилите ще изглежда, че са с настройка за високо притискане, а то ще бъде еквивалентно на това на средно ниво на крилото.

Реми Тафен вярва в добре свършената работа от екипа на Рено:

Не е лесна писта, на която да завършим сезона, тъй като има доста предизвикателства, които трябва да вземем в предвид, но се чувстваме готови и добре подготвени.