Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено показа новия си болид за F1 – RS16

Рено показа новия си болид за F1 – RS16

44
0

Екипът на Рено показа новия си болид за Формула 1 – Рено RS16, с който компанията отбелязва завръщането си със свой отбор в спорта. Френският концерн закупи екипа на Лотус в края на миналата година, като реши да инвестира сериозни средства, за да се върне на върха в Гран при, където беше за последно през 2005 и 2006 г. Официалното име на тима ще бъде Renault Sport Formula One Team.

Колата е в преобладаващо черно с жълти ивици по крилата пред кутиите за радиаторите и по страниците на задното крило. Новият директор на Рено Спорт Жером Стол го определи като елегантен болид, като заяви, че това ще е цветовата схема на колата за тестовете. За първото състезание от новия сезон в Австралия тя може да претърпи промени.

Очаквано титулярни пилоти на тима ще са Кевин Магнусен и Джолион Палмър, а Естебан Окон ще е резервен пилот. Обявена беше и новата управленска структура на екипа от Енстън. Сирил Абитебул е управляващ директор, Фредерик Васьор – състезателен директор, а Боб Бел – технически шеф. Ник Честър ще отговаря за шасито, а Реми Тафен за задвижващата система.

Всички шефове се обединиха около мнението, че компанията се връща във Формула 1, за да промотира по-добре марката и автомобилите си. И това трябва да се случи и на пазари, на които името Рено не е толкова известно. „Имаме таланта, бюджета, хората и средствата, за да постигнем успех”, заяви Стол, допълвайки, че „Рено е тук, за да побеждава“.