Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено показа новите цветове на болида за сезона

Рено показа новите цветове на болида за сезона

56
0

Екипът на Рено показа новата цветова схема на болида, с която тимът от Енстън ще се състезава през 2016 г. Колата е основно в тъмно жълто, като е запазено и черното – по предното и задното крило, елементите и дефлекторите пред кутиите за радиаторите, и в задната част около скоростната кутия.

Френският концерн представи официално тима си в Париж още на 3 февруари, но тогава, както и на тестовете в Барселона, колата RS16 беше боядисана по доста по-различен начин с преобладаващо черно.

Беше съобщено обаче, че това няма да бъде окончателната цветова схема, а преди първия старт в Австралия тя ще претърпи сериозна промяна. Така и стана, като с новия си цветови дизайн колата изглежда доста по-свежо и красиво. През тази година целта на тима ще бъде да завърши сред първите 6 при конструкторите.

„Цветът е важен, защото казва много за нашата идентичност (жълтото и черното са типичните за състезателните коли на Рено), заяви управляващия директор на тима Сирил Абитебул. – Опитахме нещо по-различно от тъмното, на което залагат другите отбори. Заложихме на жълтото, което е цветът на Рено от 1946 г. Така че сме верни на историята ни.”

За проекта на Рено и завръщането на компанията във Формула 1 като цял отбор, както и интервю с пилота на тима Кевин Магнусен четете в новия брой 191 на списание ClubS1.