Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено показаха добро темпо на Спа

Рено показаха добро темпо на Спа

44
0

Състезанието на пистата Спа-Франкоршамп премина добре за тима на Рено. И двамата пилоти показаха силно темпо, като накрая Фернандо Алонсо успя да финишира на нелошата четвърта позиция. За нещастие на френския тим, Нелсън Пикет младши отпадна, след като се подхлъзна и се чукна в стената.

Фернандо Алонсо: „Завършихме четвърти след едно състезание, пълно с инциденти. Това бе добър резултат за тима и особено за нашата позиция в шампионата, тъй като целта ни бе да печелим важни точки. Изпуснахме един подиум днес, но показахме, че можем да бъдем и третият по сила тим в шампионата.”

Нелсън Пикет младши: „Планът бе да бъда с едно влизане в бокса, така че колата ми бе много тежка в началото. Направих добър старт и спечелих пет места, което бе окуражаващо. Имаше обаче още влажни места по пистата, а аз сгреших. Много е жалко, тъй като съм сигурен, че можехме да постигнем нещо голямо днес. Искам да остана положително настроен и очаквам с нетърпение Монца, където тествахме миналата седмица. Надявам се, че можем да имаме силно състезание.”