Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено получи разрешение за строеж

Рено получи разрешение за строеж

34
0
Виталий Петров,Рено

През лятото екипът на Рено направи една сериозна крачка напред останала незабелязана за масовата публика. С обновяването на аеродинамичния тунел значително се подобриха условията за работа на аеродинамиците от Енстоун. Сега наред е друг голям проект. До март 2012 трябва да бъде изграден нов симулатор, за който екипът получи преди броени дни разрешение за строеж.

„Много сме радостни, че получихме това разрешение и сега ще можем да направим следващата крачка от нашето развитие тук в Енстоун“, радостен бе Ерик Булие.

Това е хубаво и за самият спорт, защото означава, че шефът на Рено инвестира в дългосрочен ангажимент към Формула 1. Освен това се разчита, че с изграждането на новото съоръжение ще се подобрят предпоставките за по-добро представяне в шампионата през следващите години.

Последният обновен пакет за R31 явно даде добри резултати след като Витали Петров и Бруно Сена успяха да се класират за решителната част на квалификацията в последните две състезания, а освен това Сена спечели и първите си точки в шампионата.

„Инвестираме в бъдещето и се надяваме с подновяването на аеродинамичния тунел, както и с развитието на нашия супер компютър за CFD симулации да постигнем още по-добри резултати в бъдеще. Догодина вече ще разполагаме с базата, която да ни позволи да се борим за по-предно класиране“, завършва Булие.