Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено потвърдиха официално Грожан за втори пилот на тима

Рено потвърдиха официално Грожан за втори пилот на тима

24
0

Тимът на ING Рено потвърди официално днес, че Нелсън Пикет е освободен от задълженията си към отбора, като негов заместник за оставащата част от сезона ще бъде французинът Ромейн Грожан.

Досега 23-годишният пилот изпълняваше ролята на трети пилот за тима на Рено. Той бе подкрепян от френския концерн още откакто навърши 18 години и стана част от програмата на марката за развитие на пилоти.

През 2006-та година той спечели френската Формула Рено, следващата година стана шампион във европейската Формула 3, а през 2008-ма спечели азиатските GP2 серии.

„Щастливи сме, че можем да предоставим на Ромейн възможността да започне да се състезава за тима. Той е впечатляващ млад талант и ние очакваме той да покаже уменията си, състезавайки се рамо до рамо с Фернандо, тъй като ще подходим агресивно към втората половина от сезона. Искаме също така да благодарим на Нелсън за неговия принос за времето, в което той бе с нас и да му пожелаем всичко най-добро за вбъдеще“, заяви Флавио Бриаторе.

Грожан пък добави:

„Много съм горд, че Рено Ф1 Тийм ми даде шанса да се състезавам. Нямам търпение да подкарам R29 и да помогна на отбора да постигне най-добрите възможни резултати. Също така за мен е чест да съм съотборник на Фернандо Алонсо, а да направя дебюта си във Ф1 рамо до рамо с двукратен световен шампион е особено мотивиращо. „

Бразилецът Лукаш Ди Граси ще поеме ролята на трети пилот на тима от Валенсия нататък, като той ще съчетава тази дейност заедно с ангажиментите си в сериите GP2.